Bakt laks med grønnsaker, pasta og sitron
Laktosefri

Bakt laks med grønnsaker, pasta og sitron

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Spinat
50 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Basilikumolje
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Pasta
200 g
(Hvete)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 900 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll sitronen, og finriv skallet, kun det gule, på et rivjern. Dryss sitronskallet over retten for ekstra frisk smak. Brekk opp laksen i mindre biter og vend den sammen med pastaen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.  
 Skrell rødløken. Skyll tomatene og spinaten. Kutt tomatene og rødløken i tynne båter. Ha tomatene og løken i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene og fordel basilikumoljen på fisken. Bak fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.         
 Kok pastaen som anvist på pakken. 
 Løft fisken over på en tallerken og vend inn den kokte pastaen, 1 ss smør og spinaten sammen med grønnsakene i formen.   
Kutt sitronen i båter og server dem til retten (se tips).  
God middag!