Storfekebab med tzatziki, tomat- og fetasalat, syltet rødløk og ovnsbakte poteter

Sommer

Glutenfri

Storfekebab med tzatziki, tomat- og fetasalat, syltet rødløk og ovnsbakte poteter

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • olivenolje
  • melk
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Olivenolje
½ ss
Kjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Salt
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 825 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Melken kan erstattes med vann. Om du vil spare litt tid, kan du kutte hele agurken i terninger og blande kryddermiksen med yoghurten, og servere det hver for seg.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten og smak til med persilladen.
Skyll tomaten. Kutt tomaten og agurken i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn ½ ss olivenolje, litt salt og pepper. Smuldre fetaosten over.
Ha kjøttdeigen i en bolle, og tilsett det tyrkiske krydderet og ½ ts salt. Bland det hele godt sammen med hendene, og kna deretter inn omtrent ½ dl melk (se tips). Form deigen til tykke, korte pølser. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 7 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem jevnlig underveis. 
Vel bekomme!
God middag!