Gresk salat med feta, oliven, falafler og tzatziki

Sommer

Glutenfri
Vegetar

Gresk salat med feta, oliven, falafler og tzatziki

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Gresk salat og tzatziki er en sommerfavoritt hos veldig mange! Med falafler blir dette en sunn og mettende sommermiddag for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Fetaost
50–100 g
(Melk, Laktose)
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Falafler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skyll agurken, og riv halvparten på et rivjern. Klem ut så mye væske som mulig. Bland sammen yoghurten, agurken og persilladen i en skål.
 Skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, og kutt den og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha salaten, agurk- og tomatterningene, rødløken og ½ ss olivenolje i en salatbolle. Vend det godt sammen. Smuldre over fetaosten, og dryss over olivenene. Krydre med litt flaksalt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i godt med olje. Stek falafelene i omtrent 3 minutter, under omrøring. Topp salaten med falafelene, eller server de på siden. 
God middag!
God middag!