Ponzustekt aubergine med korianderris og asiatisk pæresalat
Laktosefri
Vegetar

Ponzustekt aubergine med korianderris og asiatisk pæresalat

3.97 (93)
Under 30 min
17 Ingredienser
Dette er en skikkelig smaksbombe. Auberginen får sting fra ponzusaus og chili, frisk pæresalat er tilbehør. Liker du asiatisk mat, vil du elske dette.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Basmatiris
135 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Vann
2.5 dl
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Lime
½ stk
Ponzusaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Pære
1 stk
Rødløk
½ stk
Aubergine
1 stk
Ponzusaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hjertesalat
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har en grillpanne så kan auberginen og hjertesalaten tilberedes i den over høy varme for ekstra god smak.

 Skrell og finhakk halve rødløken. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderstilkene, og legg bladene til siden. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken sammen med korianderstilkene i 1–2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett buljongen, 2.5 dl vann og risen. Kok opp og tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
Ha chiliblandingen i en bolle, bland inn saften fra halve limen, og halve pakken med ponzusaus. Skrell og kutt pæren i tynne skiver. Kutt resten av rødløken i tynne skiver. Vend pæreskivene og rødløken i dressingen, og la dem marinere frem til servering.   
 Kutt auberginen i fire på langs, og pensle skivene med litt olje. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de mykner. Ha auberginen over på et fat og ha resten av ponzusausen og chiliblandingen over. Del hjertesalaten i to, gni den inn med litt olje, salt og pepper. Stek også salaten over høy varme med snittsiden ned i 1–2 minutter.  
 Topp risen med de hakkede peanøttene og korianderbladene. Kutt resten av limen i båter og klem saften over auberginen.
God middag!