Halloumiburger med syltet rødløk, chilimajones og potetchunks

Sommer

Vegetar

Halloumiburger med syltet rødløk, chilimajones og potetchunks

4.22 (223)
Under 30 min
7 Ingredienser
Halloumi egner seg strålende i en burger. Den salte, kypriotiske osten tåler høy varme, og kan gjerne grilles. Med syltet løk er dette snadder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Poteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 959 kcal
  • Fett: 58 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt mer smak til syltelaken hvis du har rester av fersk ingefær, sennepsfrø, korianderfrø eller hel sort pepper. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Kutt potetene i 4 biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Kutt enden av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver.  
Skru opp varmen på stekeovnen til 210 grader varmluft. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen.
Fyll burgerbrødene med halloumiskivene, grønnsakene, den syltede rødløken og chilimajonesen. 
God middag!