Pad thai med sprø tofu, bønnespirer, pak choy og peanøtter
Laktosefri
Vegetar

Pad thai med sprø tofu, bønnespirer, pak choy og peanøtter

4.04 (68)
Under 30 min
14 Ingredienser
Pad thai er en stekt risnudlerett som ofte serveres som gatemat, men også på de fleste restauranter i Thailand. Her serveres den med norskprodusert tofu.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • egg
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Tofu
1 pakke
(Soya)
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus
2 ts
(Soya)
Egg
1 stk
(Egg)
Vann
1 dl
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Koriander
½ bunt
Bønnespirer
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du gjøre en vri på retten, så kan du steke speilegg og toppe nudlene med dem.

Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og så i tynne skiver på skrå. Kutt limen i båter. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderstilkene, og spar bladene til topping. Kutt tofuen i terninger på 2x2 cm. Knekk egget i en skål, og pisk det lett sammen med en gaffel.  
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen og sprø. Vend inn 2 ts soyasaus, og legg tofuen på en tallerken. 
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken og korianderstilkene i 2–3 minutter, eller til det er blankt. Tilsett hvitløken, pak choyen, gulroten, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann, og kok det hele i 4–5 minutter. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, saft fra limen, soyasaus, salt og pepper. Vend inn egget, nudlene og tofuen, og stek videre i 2–3 minutter.  
Topp retten med de hakkede peanøttene, korianderbladene og bønnespirene, og server resten av limebåtene til retten. God middag!
God middag!