Krydderbakt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette

Sommer

Roede
Laktosefri
Glutenfri

Krydderbakt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftig laks med kryddermiks, lettkokte grønnsaker og syrlig balsamicodressing er en klassisk Roedefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Margarin
1 ss
(Melk)
Nepe
1 stk
Asparges
100 g
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 622 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestek laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt olje. Den nederste 2–3 cm delen av aspargesen er trevlete og ikke så god. Fjern den før du koker grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en kjele. 
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg rødløken og fisken i en ildfast form, og krydre med kryddermiksen. Topp med 1 ss margarin, og stek det hele i ovnen i omtrent 8–10 minutter (se tips).  
 Skyll og kutt nepen i båter. Kutt vekk bunnene på aspargesene. Kok nepen i vannet fra steg 1 i omtrent 4 minutter. Ha i aspargesene når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Hell av vannet. 
Server balsamicovinaigretten til retten.  
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Vinaigrette: ½ ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!