Soyaglasert kylling med grønnsaksris og curry- og mangodressing
Laktosefri

Soyaglasert kylling med grønnsaksris og curry- og mangodressing

4.09 (773)
Under 20 min
10 Ingredienser
Fargerik ris og saftig kylling med gode asiatiske smaker. Denne retten er en fryd for både øyet og ganen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Mais
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønne erter
125 g
Skivet kyllingfilet
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 794 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger. Da får den lettere en fin stekeskorpe.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte risen. 
 Ha kyllingen og den kinesiske wok- og dippsausen i en smurt ildfast form, og stek kyllingen i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
 Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger og grovhakk løken. Sil laken av maisen. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten i 2–3 minutter, eller til den så vidt er mør. Ha løken, maisen, ønsket mengde av ingefærblandingen og ertene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Bland grønnsakene med risen i stekepannen. Smak til med salt og pepper, og la den stekte grønnsaksrisen stå på lav varme frem til servering.
Kutt limen i båter, og server båtene og curry- og mangodressingen til retten.
God middag!