Mac and cheese med blomkål og sprø bacontopping

Mac and cheese med blomkål og sprø bacontopping

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olje
  • pepper
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Revet ost
1 pakke
(Melk)
Pastavann
2–3 dl
Bacon
75 g
Panering
½ pakke
Tobladssalat
50 g
Rødt eple
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 898 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Del blomkålen i små buketter, og skrell og kutt løken i båter. Fordel blomkålen og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er mørt og lett gyllent.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent 3 dl av pastavannet før du siler av pastaen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 2–3 minutter. Ha i paneringen og stek videre i 2–3 minutter, til alt er gyllent og sprøtt. 
 Ha halvparten av de de bakte grønnsakene i et litermål sammen med fløten og 2 dl av pastavannet, og kjør sammen til en jevn krem (se tips). Spe eventuelt med mer pastavann til konsistensen er rennende. Smak til med salt, og vend sausen inn med den ferdigkokte pastaen, resten av de bakte grønnsakene og den revne osten. Ha alt over i en ildfast form, og stek det hele i ovnen i 10–12 minutter. Strø bacontoppingen over gratengen ved servering.
 Skyll salaten og eplet. Kutt eplet i terninger og ha det i en serveringsskål sammen med salaten. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper. 
Vel bekomme!
God middag!