Godt og rimelig
Laktosefri
Vegetar
Klassisk løksuppe
med ostegratinert toastNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Gul løk
3 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Timian
½ bunt
Laurbærblad
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
1 ss
Vann
7 dl
Grove bagetter
1–2 stk
Revet ost
100 g
Timian
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1054 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 108 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La suppen koke litt lenger for en fyldigere smak.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og dra bladene fra stilkene. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er lett brunet.
Ha 1 ss smør i kjelen med løken og tilsett hvitløken, halvparten av timianen, laurbærbladene, buljongen og 7 dl vann. Kok opp og la det koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 2–3 ss soyasaus, balsamicovinaigretten, litt sukker, salt og pepper.
Del bagettene i skiver. Fordel bagettene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel osten over. Gratiner toasten i ovnen i omtrent 3 minutter, eller til osten er gyllen.
Fjern laubærbladene før servering. Topp suppen med de gratinerte toastene, og dryss resten av timianen over.
God middag!