Godt og rimelig
Godt og rimelig
Laktosefri
Vegetar
Klassisk løksuppe med ostegratinert toast
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- olje
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
3 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Timian
½ bunt
Laurbærblad
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
1 ss
Vann
7 dl
Grove bagetter
1–2 stk
Revet ost
1 pakke
Timian
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1100 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 111 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La suppen koke litt lenger for en fyldigere smak.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og dra bladene fra stilkene. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er lett brunet.
Ha 1 ss smør i kjelen med løken og tilsett hvitløken, halvparten av timianen, laurbærbladene, buljongen og 7 dl vann. Kok opp og la det koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 2–3 ss soyasaus, balsamicovinaigretten, litt sukker, salt og pepper.
Del bagettene i skiver. Fordel bagettene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel osten over. Gratiner toasten i ovnen i omtrent 3 minutter, eller til osten er gyllen.
Fjern laubærbladene før servering. Topp suppen med de gratinerte toastene, og dryss resten av timianen over.
God middag!