Klassisk løksuppe med ostegratinert toast
20-30
Godt og rimelig
Laktosefri
Vegetar

Klassisk løksuppe med ostegratinert toast

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Løksuppe

gul løk
Gul løk
3 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
timian
Timian
½ bunt
laurbærblad
Laurbærblad
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
2 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
7 dl
Soyasaus (Soya)
2–3 ss

Ostegratinert toast

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1–2 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke
timian
Timian
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1108 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 114 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La suppen koke litt lenger for en fyldigere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Løksuppe: Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og dra bladene fra stilkene. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er lett brunet.     
  3. Løksuppe, fortsettelse: Ha 1 ss smør i kjelen med løken og tilsett hvitløken, halvparten av timianen, laurbærbladene, buljongen og 7 dl vann. Kok opp og la det koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 2–3 ss soyasaus, balsamicovinaigretten, litt sukker, salt og pepper.     
  4. Ostegratinert toast: Del bagettene i skiver. Fordel bagettene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel osten over. Gratiner toasten i ovnen i omtrent 3 minutter, eller til osten er gyllen.    
  5. Fjern laubærbladene før servering. Topp suppen med de gratinerte toastene, og dryss resten av timianen over.