Pasta al Tonno med cherrytomater og Grana Padano
Laktosefri

Pasta al Tonno

med cherrytomater og Grana Padano
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • sukker
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Pastavann
1 dl
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Cherrytomater
250 g
Tunfisk i olivenolje
2 boks
(Fisk)
Chiliflak
½–1 pakke
Moste tomater
340 ml
Olivenolje
2 ss
Sukker
½ ts
Persille
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
639 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å vende tunfisken inn i pastaen, kan du toppe pastaen med den til slutt.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen.
Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Hell oljen av tunfisken.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken, hvitløken og ønsket mengde av chiliflakene i 1–2 minutter, til løken blir blank. Ha i cherrytomatene og stek det hele videre i 2 minutter. Ha i de moste tomatene og ½ ts sukker, og kok opp. Vend inn den kokte pastaen og tunfisken, og spe med pastavannet til ønsket konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper. 
 Skyll, tørk og finhakk persillen, og finriv Grana Padano osten på et rivjern. Strø persillen og osten over retten ved servering. 
God middag!