Laktosefri
Pasta al Tonno
med cherrytomater og Grana PadanoNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pastavann
- pepper
- salt
- sukker
Mezze maniche
200 g
Pastavann
1 dl
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Cherrytomater
250 g
Tunfisk i olivenolje
2 boks
Chiliflak
½–1 pakke
Moste tomater
340 ml
Olivenolje
2 ss
Sukker
½ ts
Persille
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å vende tunfisken inn i pastaen, kan du toppe pastaen med den til slutt.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen.
Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Hell oljen av tunfisken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken, hvitløken og ønsket mengde av chiliflakene i 1–2 minutter, til løken blir blank. Ha i cherrytomatene og stek det hele videre i 2 minutter. Ha i de moste tomatene og ½ ts sukker, og kok opp. Vend inn den kokte pastaen og tunfisken, og spe med pastavannet til ønsket konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Skyll, tørk og finhakk persillen, og finriv Grana Padano osten på et rivjern. Strø persillen og osten over retten ved servering.
God middag!