20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat
Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat med sennepsvinaigrette er en enkel og god Roedeklassiker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- margarin
- salt
- pepper
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Agurksalat
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Urtestekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Dill
1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 401 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 35 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt finhakket løk i de knuste potetene for ekstra smak.
- Grovknuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller en gaffel. Rør inn litt margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
- Agurksalat: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver. Bland sammen rødløken, agurken og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
- Urtestekt lyrfilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre den med salt og pepper. Skyll, tørk og finhakk dillen. Vend fiskestykkene i dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Lyrfilet: 125 g Potet: 150 g Agurksalat: 150 g Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).