30-40
Vegetar
Lun søtpotetsalat med sprø kikerter, skjørost og rustikke multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker/honning
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Lun søtpotetsalat
Søtpotet
1 stk
Rødbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Sukker/honning
½ ts
Sprø kikerter
Kikerter
½–1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
1 ss
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Til servering
Granateple
1 stk
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 729 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Lun søtpotetsalat: Skrell og kutt søtpoteten og rødbeten i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i øvre del av ovnen i 20–30 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.
- Sprø kikerter: Sil laken av kikertene, og skyll dem. Fordel kikertene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og tørk dem lett med litt tørkepapir. Vend inn 1 ss olje og litt salt. Stek kikertene under grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er sprø. Vend inn ønsket mengde av den røkte chilimixen.
- Rustikke multibrød: Legg multibrødene på stekebrettet med kikertene når det gjenstår 7–8 minutter av kikertenes steketid, og stek dem ferdig med kikertene.
- Lun søtpotetsalat, fortsettelse: Rør sammen 1 ss olivenolje, 2 ts eddik og ½ ts honning i en serveringsbolle, og ha i de ovnsbakte grønnsakene. Bland det hele godt, og ha salaten over på et fat.
- Servering: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, og brekk det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Smuldre skjørosten over salaten, og topp med granateplefrøene og de sprø kikertene. Server urtedressingen og multibrødene til retten.