20-30
Glutenfri
Krydret svinekam med ovnsbakte poteter og sopp, stekt brokkoli og selleriremulade
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og sopp
Poteter
350 g
Aromasopp
100 g
Selleriremulade
Sellerirot (Selleri)
150–300 g
Rødt eple
½–1 stk
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sitruskrydret svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Smørstekte grønnsaker
Rødløk
½–1 stk
Brokkoli
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 700 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og sopp: Skyll og kutt potetene i båter. Børst soppen fri for jord. Fordel potetene og soppen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Selleriremulade: Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha sellerien og eplet i en skål, og vend inn crème fraîchen og remuladen. Smak til med salt og pepper.
- Sitruskrydret svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Ha ½ ss smør og sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av kjøttets steketid, og øs sitrussmøret over kjøttet. Legg kjøttet og sjyen over på en tallerken, og la kjøttet hvile til resten av retten er klar.
- Smørstekte grønnsaker: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje og litt smør. Stek brokkolien og løken i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!