20-30
Roede
Glutenfri
Quinoasalat med appelsin og egg, cajunkylling og lett urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- pepper
Quinoasalat
Quinoamiks
125 g
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
½ stk
Tranebær
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Olivenolje
½ ss
Salt
½ ts
Cajunkylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Egg
Egg (Egg)
2 stk
Servering
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 606 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne sjyen fra kyllingen inn med quinoasalaten for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Quinoasalat: Kok opp 3 dl vann med litt salt. Skyll quinoaen og kok på svak varme i ca 15 min. Sil av vannet og la trekke i 5 min.
- Cajunkylling: Ha kyllingen og kraften fra pakken over i en ildfast form. Kle formen med aluminiumsfolie og stek kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm. Skjær kyllingen i skiver før servering (se tips).
- Egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
- Quinoasalat, fortsettelse: Skrell gulrøttene og appelsinen. Kutt gulrøttene i tynne skiver og appelsinen i terninger. Ha den ferdigkokte quinoaen i en salatbolle, og vend inn gulrøttene, appelsinen, tranebærene og kålsalaten. Smak til med ½ ss olivenolje, ½ ts salt og pepper. Bland alt godt sammen.
- Servering: Skrell og kutt eggene i båter. Topp quionoasalaten med kyllingen og eggene, og server urtedressingen til retten. God middag!
- Quinoasalat: 250 g Kylling: 150 g Egg: 1/2 stk Urtedressing: 1 ts Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).