Karbonader med poteter og bearnéssaus
15-20

Karbonader med poteter og bearnéssaus

Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kokte grønnsaker

blomkål
Blomkål
1 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke

Karbonader

poteter
Poteter
350 g
grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 859 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kokte grønnsaker: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Kutt blomkålen i buketter. Legg blomkålen og ertene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  3. Bearnèssaus: Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
  4. Karbonader: Fordel karbonadene i en ildfast form, og stek de midt i ovnen i 8–10 minutter.
  5. Vel bekomme!