25-35
Glutenfri
Ovnsbakt torsk med egg, kokte poteter, grønnsaker og bechamelsaus
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig, servert med bechamelsaus smakt til med sennep- og dillkrydder.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
Kokte poteter og grønnaker
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Ovnsbakt torsk
Torskefilet (Fisk)
325 g
Egg
Egg (Egg)
1 stk
Bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 508 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ovnsbak potetene, grønnsakene og fisken for mindre oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til potetene og grønnsakene.
- Kokte poteter og grønnaker: Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt torsk: Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den i en smurt ildfast form. Stek fisken i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Egg: Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter, da er egget hardkokt. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Skrell og grovhakk egget.
- Kokte poteter og grønnaker, fortsettelse: Kutt brokkolien i små buketter, skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 4 minuttene av koketiden.
- Bechamelsaus: Hell sausen over i kjelen du brukte til å koke eggene i. Kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering.
- Servering: Topp den ovnsbakte torsken med eggene og server med potetene, grønnsakene og sausen.