Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- melk
- salt
- olivenolje
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
Poteter
350 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Paprikakrem
Rød paprika
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Bifteki
Bladpersille
½ bunt
Panering
½ pakke
Oregano
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Melk (Melk)
½ dl
Salt
½ ts
Feta- og olivensalat
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 892 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Poteter: Skyl og kutt potetene i båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Vend persilladen sammen med de ferdigstekte potetene.
- Paprikakrem: Skyll, rens og kutt paprikaen i to. Ha paprikaen og hvitløken med skallet på i en ildfast form, og ha over litt olje. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter.
- Bifteki: Skyll og grovhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha halvparten av persillen i en bolle, sammen med hvitløken, sitronskallet, paneringen, oreganoen, kjøttdeigen, ½ dl melk og ½ ts salt. Kna det hele sammen, og form fire biffer av deigen.
- Paprikakrem, fortsettelse: Fjern skallet på hvitløken, og ha den og paprikaen i et litermål. Kjør det sammen med en stavmikser, bland inn yoghurten og smak til med salt og pepper.
- Bifteki, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Feta- og olivensalat: Skyll agurken og tomaten. Kutt agurken i skiver, og tomaten i tynne båter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene, olivenene og resten av bladpersillen i en serveringsskål, og bland inn litt saft fra sitronen, litt olivenolje, salt og pepper. Bryt fetaosten i mindre biter over salaten.