20-30
Kyllinggyros i pitabrød med dill- og yoghurtdressing, tomatsalat og potetfries
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Potetfries
Bakepotet
1 stk
Tomatsalat
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Tobladssalat
50 g
Dill- og yoghurtdressing
Hvitløksfedd
1 stk
Agurk
½ stk
Dill
½–1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
Pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 824 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetfries: Skyll og kutt poteten i staver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Tomatsalat: Skyll tomaten og salaten, og kutt tomaten i tynne båter. Skrell og finhakk rødløken. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, litt eddik, salt og pepper.
- Dill- og yoghurtdressing: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll agurken og dillen. Finhakk dillen, og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig fra agurken, og ha den i en serveringsskål sammen med hvitløken og dillen. Bland inn yoghurten, og smak til med salt og pepper.
- Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
- Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4 minutter, til det er gjennomvarmt.