Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- vann
- salt
- soyasaus
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Grønnsaks- og kikertgryte
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Selleristang (Selleri)
1 stk
Kikerter
380 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Topping
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 685 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en mer barnevennlig rett, kan du ha i mindre av currypasten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av nudlene.
- Grønnsaks- og kikertgryte: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulrøttene og løken, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og sellerien i små terninger, og grovhakk løken. Sil og skyll kikertene. Fordel kikertene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og brokkolien i ovnen i 10–15 minutter, til de er gylne og sprø.
- Grønnsaks- og kikertgryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og sellerien i omtrent 2 minutter. Tilsett currypasten og buljongen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Bland maisstivelsen i en kopp med 2 dl vann, og ha det i gryten sammen med kokoskremen. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la gryten småkoke i omtrent 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med soyasaus og pepper.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken, i vannet fra steg 1.
- Topping: Topp retten med peanøttene og de bakte grønnsakene. Vel bekomme!