15-20
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri
Lårfilet av saktevoksende kylling i rød curry med sprø grønnsaker og jasminris
En god og varmende curry som tar deg på en reise til Thailand. Hell currysausen over jasminrisen, og nyt en fantastisk smakseksplosjon.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
- soyasaus
Ris
Jasminris
135 g
Rød curry
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Lime
1 stk
Rød currypaste
1 ss
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 693 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan steke grønnsakene i en egen stekepanne, og tilsette den kokte risen. Smak til med soyasaus.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
- Rød curry: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll pak choyen, og kutt den i strimler. Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir god smak. Kutt limen i to.
- Rød curry, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha rødløken og paprikaen i pannen, og stek det i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett ønsket mengde av currypasten. Stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, hønsebuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med soyasaus, salt, pepper og saft fra limen. Bland inn pak choyen rett før servering.
- Servering: Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.