Krydret svinekam med ovnsbakte poteter og sopp, stekt brokkoli og selleriremulade
20-30
Glutenfri

Krydret svinekam med ovnsbakte poteter og sopp, stekt brokkoli og selleriremulade

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og sopp

poteter
Poteter
350 g
aromasopp
Aromasopp
100 g

Selleriremulade

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
150–300 g
rødt eple
Rødt eple
½–1 stk
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke

Sitruskrydret svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Smørstekte grønnsaker

rødløk
Rødløk
½–1 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 700 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og sopp: Skyll og kutt potetene i båter. Børst soppen fri for jord. Fordel potetene og soppen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Selleriremulade: Skrell og grovriv selleriroten på et rivjern. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha sellerien og eplet i en skål, og vend inn crème fraîchen og remuladen. Smak til med salt og pepper.
  4. Sitruskrydret svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Ha ½ ss smør og sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av kjøttets steketid, og øs sitrussmøret over kjøttet. Legg kjøttet og sjyen over på en tallerken, og la kjøttet hvile til resten av retten er klar. 
  5. Smørstekte grønnsaker: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje og litt smør. Stek brokkolien og løken i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.    
  6. Vel bekomme!