Krydderstekt kyllingbryst med ajvar-couscous, yoghurt og nektarinsalat
15-20

Krydderstekt kyllingbryst med ajvar-couscous, yoghurt og nektarinsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • eplesidereddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Ajvar-couscous

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Stekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Nektarinsalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
nektarin
Nektarin
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesidereddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 616 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del nektarinene i to og stek dem raskt i stekepannen sammen med kyllingen for ekstra god smak.

  1. Ajvar-couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn ønsket mengde ajvar og ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen, og krydre med litt salt og pepper.   
  2. Stekt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 3 minutter. Skru så ned til lav varme, krydre med sitruskrydderet, legg på lokk, og la kyllingen hvile i omtrent 4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Kutt kyllingen i skiver før servering.   
  3. Tzatziki: Skyll hele agurken, og grovriv halvparten på et rivjern. Press ut så mye væske du klarer, og ha agurkraspet i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen.
  4. Nektarinsalat: Skrell sjalottløken og skyll nektarinen. Kutt løken i tynne skiver og nektarinen i tynne båter. Kutt resten av agurken i skiver. Ha nektarinen, agurken og løken i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss eddik og litt salt. La det marinere i 2 minutter før salaten vendes inn.   
  5. God middag!