Fiske chowder med gulrøtter, grønne erter og sprøstekt bacon
20-30
Glutenfri

Fiske chowder med gulrøtter, grønne erter og sprøstekt bacon

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Fiske chowder

gul løk
Gul løk
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
hysefilet
Hysefilet (Fisk)
165 g
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g
Vann
3 dl

Kokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Sprøstekt bacon

bacon
Bacon
150 g
Smør (Melk)
1 ss

Til servering

gressløk
Gressløk
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 645 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Fiske chowder: Skrell og grovhakk løken. Skrell poteten og gulrøttene, og del dem i terninger. Skyll, tørk og kutt fisken i små biter. Bruk en kopp eller litermål, og rør ut halve pakken med maisstivelse i 3 ss kaldt vann.
  2. Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
  3. Sprøstekt bacon: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken, men spar på fettet i stekepannen.
  4. Fiske chowder, fortsettelse: Stek løken i fettet fra baconet i 1–2 minutter, til den blir myk. Ha i potet- og gulrotterningene, 3 dl vann og hønsebuljongen, og la det småkoke i 7–8 minutter, til grønnsakene er møre. Rør inn matfløten og maisennajevningen, og la det koke videre i 2 minutter til sausen tykner. Vend inn fisken og ertene, og la det trekke i 2–3 minutter, til fisken er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
  5. Til servering: Skyll og finsnitt gressløken. Grovhakk de kokte eggene. Topp chowderen med eggene, det sprøstekte baconet og gressløken før servering. Vel bekomme!