Hjemmelaget moussaka med røde linser og gresk salat
35-45
Vegetar

Hjemmelaget moussaka med røde linser og gresk salat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Moussaka

aubergine
Aubergine
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Tomat- og linsesaus

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
røde linser
Røde linser
125 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
680 ml
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
oregano
Oregano
1 pakke
Sukker
1 ss

Bechamel

lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Gresk salat

tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 927 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 110 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Moussaka: Skyll og kutt auberginen og poteten i tynne skiver. Fordel potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek potetskivene i øvre del av ovnen i omtrent 20 minutter. Fordel aubergineskivene på et annet stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek auberginskivene under potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  3. Tomat- og linsesalat: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2 minutter. Tilsett linsene og tomatpurèen, og stek videre i 1 minutt. Ha i de moste tomatene, grønnsaksbuljongen, oreganoen og 1 ss sukker. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Bechamel: Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 1 ss hvetemel, og spe på med 2½ dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.  
  5. Moussaka, fortsettelse: Legg de bakte potet- og aubergineskivene lagvis i en stor ildfast form, med tomat- og linsesausen og bechamelsausen mellom lagene. Topp med den revne osten. Bak moussakaen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen. 
  6. Gresk salat: Skyll og kutt tomaten i båter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha tomaten, løken og olivenene i en serveringsskål, og smuldre over fetaosten. Topp med litt olivenolje og pepper. 
  7. Restetips: Eventuelle rester holder seg fint i kjøleskapet i flere dager.