Psari plaki - Tomatisert lyr med oliven, fetaost og sitronris
30-40
Glutenfri

Psari plaki - Tomatisert lyr med oliven, fetaost og sitronris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper

Sitronris

basmatiris
Basmatiris
135 g
sitronskall
Sitronskall
1 stk
oregano
Oregano
1 pakke
Olivenolje
½ ss

Tomatisert lyr

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
moste tomater
Moste tomater
400 ml
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Sukker
½ ts
Salt
⅔ ts

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
sitron
Sitron
½ stk

Servering

sitron
Sitron
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 780 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Sitronris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Vend inn skallet fra sitronen, ½ ss olivenolje og oreganoen i den ferdigkokte risen før servering.
  3. Tomatisert lyr: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett 2 ss olivenolje, løken og hvitløken, og la det steke i omtrent 5 minutter. Ha i de moste tomatene, urtemiksen, ½ ts sukker og ⅔ ts salt. La det småkoke i omtrent 10 minutter.
  4. Tomatisert lyr, fortsettelse: Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olivenolje, salt og pepper. Hell tomatsausen fra punkt 3 over fisken, og fordel olivenene rundt. Bak fisken i ovnen i omtrent 12 minutter.
  5. Salat: Skyll salaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn litt saft fra sitronen, olivenolje, salt og pepper. 
  6. Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. Smuldre fetaosten over den tomatiserte fisken ved servering.