Souvlaki - Grillet svinekam med tzatziki og sitron
35-45
Glutenfri

Souvlaki - Grillet svinekam med tzatziki og sitron

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Souvlaki

svinenakke i skiver
Svinenakke i skiver
300 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
⅔ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grillspyd
Grillspyd
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Salt
½ ts

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Tzatziki

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Salat

agurk
Agurk
½ stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 654 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det kan kjøttet og potetene grilles.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Souvlaki: Kutt kjøttet i strimler og ha det i en skål. Skyll og grovhakk persillen. Skrell og knus hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) i en liten skål. Ha persillen, hvitløken, saft fra ⅔ av sitronen, 1 ss olivenolje, ½ ts salt og litt pepper i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og bland marinaden med kjøttet. La det stå på benken.
  3. Poteter: Skyll og kutt potetene i skiver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  4. Tzatziki: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og grovriv halvparten av agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig av agurken, og ha den i en serveringsskål. Bland inn hvitløken og yoghurten, og smak til med salt og pepper.  
  5. Salat: Kutt resten av agurken i tynne skiver. Kutt enden av salaten, og skyll og kutt bladene i strimler. Skrell og finhakk rødløken. Ha agurken, salaten og løken i en serveringsskål, og bland inn resten av saften fra sitronen og litt olivenolje. 
  6. Souvlaki, fortsettelse: Tre kjøttet på grillspydene (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.