Kyllinggyros i pitabrød med dill- og yoghurtdressing, tomatsalat og potetfries
20-30

Kyllinggyros i pitabrød med dill- og yoghurtdressing, tomatsalat og potetfries

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik

Potetfries

bakepotet
Bakepotet
1 stk

Tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g

Dill- og yoghurtdressing

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
dill
Dill
½–1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Kyllinggyros

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 824 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetfries: Skyll og kutt poteten i staver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Tomatsalat: Skyll tomaten og salaten, og kutt tomaten i tynne båter. Skrell og finhakk rødløken. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, litt eddik, salt og pepper.
  4. Dill- og yoghurtdressing: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll agurken og dillen. Finhakk dillen, og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig fra agurken, og ha den i en serveringsskål sammen med hvitløken og dillen. Bland inn yoghurten, og smak til med salt og pepper.  
  5. Pitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
  6. Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4 minutter, til det er gjennomvarmt.