Massaman-marinerte kyllinglår med ris, grønnsaker, curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Massaman-marinerte kyllinglår med ris, grønnsaker, curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Marinerte kyllinglår

massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Olje
1 ss

Stekte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Til servering

lime
Lime
½ stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 923 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan bakes i ovnen sammen med kyllingen hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Marinerte kyllinglår: Bland sammen currypasten, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og 1 ss olje i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet og vend dem godt sammen med marinaden i bollen. Fordel lårene utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu gjerne lårene en gang under steketiden.    
  3. Stekte grønnsaker: Skrell gulrøttene og løken, og skyll spinaten. Kutt gulrøttene i grove biter og løken i båter. 
  4. Ris: Kok risen som anvist på pakken. 
  5. Stekte grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek gulrøttene og løken under omrøring i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper og vend inn spinaten mot slutten. 
  6. Servering: Kutt resten av limen i båter og server dem til retten sammen med dressingen.