Pannestekt torsk med stekt løk, ertepuré og urtedressing
20-30
Glutenfri

Pannestekt torsk med stekt løk, ertepuré og urtedressing

En klassisk rett med smørstekt torsk, søt ertepuré, sprø potetbåter og pannestekt løk.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetbåter

bakepotet
Bakepotet
1 stk

Pannestekt torsk og løk

gul løk
Gul løk
1 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
165 g

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
½ ss

Tilbehør

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 637 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sukker eller honning i løken når du steker den. Det gjør den deilig og karamellisert.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt poteten i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Pannestekt torsk og løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på et fat.
  4. Ertepuré: Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, og tilsett ½ ss smør. Kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Gi ertepuréen et raskt oppkok, og ta den av varmen. Smak til med salt og pepper.
  5. Pannestekt torsk og løk, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre fisken med litt salt og pepper. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  6. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.