20-30
Roede
Laktosefri
Laksefilet med pannestekt kål, fullkornsris og soya- og ingefærsaus
Sausen med asiatiske smaker får den saftige laksen til å skinne i denne retten. Pannestekte grønnsaker er friskt tilbehør med deilig krønsj.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- margarin
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Laks med soya- og ingefærsaus
Laksefilet (Fisk)
270 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Pannestekte grønnsaker
Hodekål
300 g
Reddiker
1 pakke
Purre
1 stk
Olje
½ ss
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 694 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grillen om været tillater det! Grill fisken i 3–4 minutter på hver side, og pensle den med sausen. Grill grønnsakene på direkte varme i omtrent 1–2 minutter på alle sider, til de er møre.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Laks med soya- og ingefærsaus: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel soya- og ingefærsausen og 1 ss margarin over fisketykkene. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Pannestekte grønnsaker: Skyll kålen og reddikene. Snitt purren i to og skyll den nøye for jord. Kutt kålen og purren i strimler. Kutt reddikene i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5–6 minutter, til kålen har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene til retten.
- Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Kokt ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).