Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- sukker
- egg
- hvetemel
Røde linser
Røde linser
125 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Bakte kikerter og rødløk
Kikerter
1 pakke
Rødløk
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Olje
1 ts
Bakepapir (kan sløyfes)
Lettsyltet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sitron
¼ stk
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts
Panert middagsost
Panering
40 g
Urtemiks
½ pakke
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
2 ss
Olje
1 ts
Grønnsaker
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Servering
Hummus
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 721 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chilimixen kan være litt sterkt, så den kan gjerne serveres ved siden av. Om du ikke ønsker å sylte kålen, kan den stekes raskt i en stekepanne.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Røde linser: Kok linsene etter anvisningen på pakken, men ha i halve pakken med grønnsaksbuljong.
- Bakte kikerter og rødløk: Skyll kikertene i et dørslag. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel kikertene og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og chilimixen(se tips). Stek dem i ovnen i 10–15 minutter.
- Lettsyltet rødkål: Bland sammen rødkålen, ¼ ts salt, 1 ts sukker og saften fra ¼ av sitronen i en bolle. La kålen trekke fram til servering. Server resten av sitronen ved siden av.
- Panert middagsost: Bland sammen paneringen og urtemiksen på en tallerken. Ha 2 ss hvetemel på en tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp det sammen med en gaffel. Vend osten først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen.
- Grønnsaker: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Legg grønnsakene på en tallerken.
- Panert middagsost: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt.
- Servering: Sett sammen bowlen med linsene, tomaten, ruccolaen, den syltede rødkålen, kikertene og middagsosten. Server resten av sitronen, chilimixen og hummusen til.
- Linser: 50 g Grønnsaker: 150 g Middagsost: 1 stk Kikerter: 40 g Hummus: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.