20-30
Glutenfri
Vegetar
Caprese-risotto med cherrytomater, fersk mozzarella og pinjekjerner
Denne retten er en miks av favoritter fra Italia - capresesalat og risotto. Den friske, knasende salaten er perfekt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- smør
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Balsamicomarinerte cherrytomater
Røde cherrytomater
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Risotto
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
4–5 dl
Smør (Melk)
1 ss
Salat
Pinjekjerner
1 pakke
Spinat
100 g
Grønt eple
1 stk
Servering
Bladpersille
1 bunt
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 738 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt gjerne ut eddiken med litt hvitvin hvis du har det stående. Tilsett hvitvinen når løken er blank, og la den koke inn før du tilsetter buljongen og vannet.
- Balsamicomarinerte cherrytomater: Skyll og kutt cherrytomatene i to, og ha dem i en skål. Vend inn balsamicovinaigretten, og krydre med salt og pepper.
- Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4–5 dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør i risen av og til. Tilsett 1 ss smør mot slutten. Smak til med salt og pepper.
- Salat: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 30–60 sekunder, til de er gylne. Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i to, og så i tynne skiver. Ha spinaten i en salatbolle, og vend inn pinjekjernene og epleskivene. Topp salaten med litt olivenolje.
- Servering: Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp risottoen med cherrytomatene og persillen, og riv mozzarellaen over. Server salaten til retten.
- Buon appetito!