25-35
Vegetar
Wraps med refried beans, syltet rødløk, coleslaw og avokado
Proteinrike bønner og en spenstig coleslaw med lime og koriander i tortilla passer perfekt som hverdagstaco til hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- kanel
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Refried beans
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kanel
½ ts
Vann
1 dl
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Coleslaw
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødkål
½ bit
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Lime
½ stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Tilbehør
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk
Avokado
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 905 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 97 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tortillalefsene kan fint spises kalde, så slipper man sette på ovnen. De kan også varmes i en tørr stekepanne, for så å holdes varme i litt aluminiumsfolie frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Refried beans: Skrell gulrøttene, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Refried beans, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av paprikakrydderet, ½ ts kanel og oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene, sjalottløken, gulrotterningene og hvitløken, og stek det hele videre i 4–5 minutter. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Coleslaw: Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Skyll og tørk korianderen og fjern det ytterste laget på kålen. Finhakk korianderen og finsnitt rødkålen. Bland chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og smak til med resten av paprikakrydderet. Bland rødkålen, gulroten og korianderen sammen med dressingen.
- Tilbehør: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Del avokadoen i to, fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen, den syltede rødløken og rømmen.