Glutenfri
Hjemmelagde kjøttkaker i rødvinssaus med poteter, ertestuing og tyttebær
4.16 (1298)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- melk
- smør
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Gulrot
2 stk
Ertestuing
½ pakke
Gul løk
½–1 stk
Kjøttdeig
300 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
½ pakke
Panering
¼–½ pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Salt
¼–½ ts
Melk
½–1 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 846 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet lettere. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake, slik at du kan justere mengden krydder.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid. Sil av vannet, og vend inn litt smør.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn ¼–½ ts salt. Bland inn løken, kryddermiksen og paneringen. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe over det hele. Hell sausen i stekepannen sammen med kjøttkakene, og la alt koke under lokk i 5–10 minutter, eller til kjøttkakene er gjennomvarme. Tilsett litt vann hvis sausen skulle bli for tykk.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!