Tom Kha Gai - kremet kokossuppe med kylling
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Tom Kha Gai - kremet kokossuppe med kylling

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • soyasaus
  • salt
  • olje

Tom Kha Gai

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
ingefær
Ingefær
1 bit
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
tomat
Tomat
1 stk
chili
Chili
½ stk
sitrongress
Sitrongress
1 stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
2 pakke
kaffirlimeblader
Kaffirlimeblader
1 stk
lime
Lime
½ stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vann
5 dl
Sukker
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Til servering

rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 690 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Den enkleste måten å skrelle ingefæren på er å bruke en skje til å skrape av skallet.

  1. Tom Kha Gai: Skrell og kutt sjalottløken i grove biter. Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver (se tips). Børst av eventulle jordrester på soppen. Skyll tomaten og chilien. Kutt tomaten og soppen i båter, og finhakk halve chilien. Ta av det ytterste laget på sitrongresset. Knus det lett med baksiden av kniven, og del det i to. Del kyllingen i munnstore biter.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Tom Kha Gai, fortsettelse: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren, chilien og sitrongresset i 1 minutt. Tilsett 5 dl vann og hønsebuljongen, og la suppen småkoke i 5 minutter. Ha i kokoskremen, limebladene, ½ ss sukker, 1 ss soyasaus, soppen, tomaten og kyllingen, og la det trekke i 5–6 minutter til, eller til kyllingen er gjennomkokt. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen. Smak til suppen med litt av limeskallet, salt, og saften fra halve limen før servering.
  4. Til servering: Kutt resten av chilien i tynne skiver, og kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med chilien og korianderen, og server limebåtene ved siden av.