Laktosefri
Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones
4.23 (1542)
Under 20 min
7 Ingredienser
Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.
Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Salsicciadeig
300 g
Rødløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 818 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Form salsicciadeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne og rødløken i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel salaten og tomatskivene på et serveringsfat.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetbåtene til retten.
God middag!