Stekt kyllingbryst med ris, pasjonsfruktsalat og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Stekt kyllingbryst med ris, pasjonsfruktsalat og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Pasjonsfruktsalat

agurk
Agurk
½ stk
pasjonsfrukt
Pasjonsfrukt
1 stk
juliennemiks med gulrot og selleri
Juliennemiks med gulrot og selleri (Selleri)
100–200 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss

Servering

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 683 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter (se tips). 
  3. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Pasjonsfruktsalat: Skyll og kutt agurken i terninger. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut fruktkjøttet, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, agurkterningene og juliennemiksen. Smak til med litt salt og pepper. Man kan også bruke litt eddik her, for å justere sødmen i pasjonsfrukten. 
  5. Servering: Server curry- og mangodressingen til retten.