Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter
Glutenfri

Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter

4.14 (315)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Olivenolje
1 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 587 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. 
Skyll hele agurken og kutt halvparten i terninger. Skyll og kutt tomaten i båter. Fordel grønnsakene på et serveringsfat. 
 Riv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
God middag!
God middag!