Glutenfri
Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter
4.14 (315)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
Olivenolje
1 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 587 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skyll hele agurken og kutt halvparten i terninger. Skyll og kutt tomaten i båter. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Riv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
God middag!
God middag!