15-20
Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær
Dette er en norsk klassiker de fleste er kjent med. Dypp de gode kjøttbollene i fløtesausen og deretter i de rørte tyttebærene. Nam!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- gluten,
- melk,
- soya
Basisvarer
- salt
- olje
- soyasaus
- pepper
Kokte poteter og dampede grønnsaker
Småpoteter
300 g
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Hjemmelagde kjøttboller
Kjøttdeig av svin
300 g
Strøbrød (Hvete, Gluten)
1 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke
Salt
½ ts
Fløtesaus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke
Tilbehør
Rørte tyttebær
60 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 701 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–7 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kokte poteter og dampede grønnsaker: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 min. Kutt hodekålen i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Legg kålen og gulrøttene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
- Hjemmelagde kjøttboller: Bland sammen kjøttdeigen, strøbrødet, 1 ts salt og halve pakken med fløte i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form kjøttboller av kjøttdeigen. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
- Fløtesaus: Hell den brune sausen over i en liten kjele sammen med resten av fløten, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med litt soyasaus og pepper.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.