Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter

Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter

4.2 (275)
Under 20 min
7 Ingredienser
Den fete og gode laksen sammen med en litt salt og umamirik saus er nydelig klassiker. Noen vil også kalle det barnas favoritt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel laksen i en ildfast form, og stek fisken i ovnen på 180 grader i 8–10 minutter.

Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok reddikene og gulrøttene i 3–4 minutter.
 Finhakk gressløken. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, teriyakisausen, gressløken og litt av saften fra limen mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker. 
Nyt måltidet!
God middag!