Røkt svinekam med maiskremet risoni og kålsalat med eple og gulrot
20-30
Godt og rimelig
Laktosefri

Røkt svinekam med maiskremet risoni og kålsalat med eple og gulrot

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • pastavann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Maiskremet risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
mais
Mais
½–1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Pastavann
1 dl

Røkt svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g

Kålsalat

rødt eple
Rødt eple
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 678 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne wokke kålen raskt i en varm stekepanne med olje. Server chiliflakene på siden for en mer barnevennlig rett.

  1. Maiskremet risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte risonien, men ta vare på 1 dl av pastavannet, og ha vannet tilbake i kjelen.
  2. Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og kutt det i skiver rett før servering. 
  3. Kålsalat: Skyll og kutt eplet små terninger. Skrell og grovriv gulroten. Pisk sammen 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle, og vend inn den snittede kålen, eplet og gulroten. Topp salaten med ønsket mengde av chiliflakene (se tips). 
  4. Maiskremet risoni: Hell laken av maiskornene, og ha dem og buljongen i kjelen med pastavannet fra steg 1. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien i maiskremen. 
  5. God middag!