Massaman-marinerte kyllinglår med ris, grønnsaker, curry- og mangodressing

Godt og rimelig

Laktosefri
Glutenfri

Massaman-marinerte kyllinglår med ris, grønnsaker, curry- og mangodressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Massaman currypaste
½–1 pakke
Lime
½ stk
Kyllinglår
520 g
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Olje
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Jasminris
135 g
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 923 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan bakes i ovnen sammen med kyllingen hvis du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Bland sammen currypasten, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og 1 ss olje i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet og vend dem godt sammen med marinaden i bollen. Fordel lårene utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu gjerne lårene en gang under steketiden.    
 Skrell gulrøttene og løken, og skyll spinaten. Kutt gulrøttene i grove biter og løken i båter. 
Kok risen som anvist på pakken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek gulrøttene og løken under omrøring i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper og vend inn spinaten mot slutten. 
Kutt resten av limen i båter og server dem til retten sammen med dressingen.  
God middag!