Lårfilet av saktevoksende kylling i rød curry med sprø grønnsaker og jasminris
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

Lårfilet av saktevoksende kylling i rød curry med sprø grønnsaker og jasminris

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
En god og varmende curry som tar deg på en reise til Thailand. Hell currysausen over jasminrisen, og nyt en fantastisk smakseksplosjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • soyasaus
Jasminris
135 g
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Lime
1 stk
Rød currypaste
1 ss
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan steke grønnsakene i en egen stekepanne, og tilsette den kokte risen. Smak til med soyasaus.

 Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll pak choyen, og kutt den i strimler. Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir god smak. Kutt limen i to. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha rødløken og paprikaen i pannen, og stek det i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett ønsket mengde av currypasten. Stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, hønsebuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med soyasaus, salt, pepper og saft fra limen. Bland inn pak choyen rett før servering. 
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!