Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri
Lårfilet av saktevoksende kylling i rød curry med sprø grønnsaker og jasminris
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
En god og varmende curry som tar deg på en reise til Thailand. Hell currysausen over jasminrisen, og nyt en fantastisk smakseksplosjon.
En god og varmende curry som tar deg på en reise til Thailand. Hell currysausen over jasminrisen, og nyt en fantastisk smakseksplosjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
- soyasaus
Jasminris
135 g
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Lime
1 stk
Rød currypaste
1 ss
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 693 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan steke grønnsakene i en egen stekepanne, og tilsette den kokte risen. Smak til med soyasaus.
Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll pak choyen, og kutt den i strimler. Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir god smak. Kutt limen i to.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha rødløken og paprikaen i pannen, og stek det i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett ønsket mengde av currypasten. Stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, hønsebuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med soyasaus, salt, pepper og saft fra limen. Bland inn pak choyen rett før servering.
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!