Marokkansk gryte med honning- og krydderstekt kylling og bulgur med tranebær
4.13 (164)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- vann
- olje
- salt
- pepper
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Olivenolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Vann
2–3 dl
Bulgur
60 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Mandelskiver
1 pakke
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 961 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 73 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne mandelskivene i en tørr og varm stekepanne til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det god å presse litt sitronsaft over retten.
Bland honningen, 2 ss olivenolje og halve pakken med chilimixen i en skål.
Skrell rødløken og gulroten. Finhakk rødløken, og kutt gulroten i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett gulroten, tomatpuréen, hønsebuljongen, halve pakken med det tyrkiske krydderet og 2–3 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men pass på å halvere mengden vann. Tilsett resten av det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Tilsett honningmarinaden når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Pass på så kyllingen ikke svir seg på grunn av sukkeret i honningen. Ta stekepannen av varmen, og la kyllingen hvile frem til servering. Ha kyllingen i den marokkanske gryten rett før servering.
Topp retten med mandelskivene, og server urtedressingen til.
Frys ned det du ikke spiser opp, og ha det til middag en dag du har dårlig tid.
God middag!