Karbonader med rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og rørte tyttebær
30-40
Glutenfri

Karbonader med rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
gressløk
Gressløk
½ bunt
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Rotgrønnsaker og karbonader

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke

Servering

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 804 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos. Kjør potetmosen sammen med en miksmaster til en jevn puré.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.   
  2. Potetmos: Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk gressløken.    
  3. Rotgrønnsaker og karbonader: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Fordel rotgrønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter. Fordel karbonadene på den andre siden av brettet og stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter til.  
  4. Rødvinssaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp. 
  5. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn den finhakkede gressløken.      
  6. Servering: Server de rørte tyttebærene til retten.