20-30
Vegetar
Okonomiyaki - Japansk kålpannekake med soyamarinert sopp, sesamfrø og vårløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- hvetemel
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Soyamarinert sopp
Sjampinjong
200 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
½ dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
½ ss
Topping
Vårløk
1 pakke
Reddiker
½ bunt
Koriander
1 bunt
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Kålpannekake
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½ dl
Egg (Egg)
3 stk
Hodekål
300 g
Hvetemel (Hvete)
1½ dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 724 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
- Soyamarinert sopp: Børst soppen fri for eventuelle jordrester og del dem i fire. Ha soya- og ingefærsausen, ½ dl vann, 2 ss eddik og ½ ss sukker i en kjele og kok opp. Tilsett soppen og la det koke på middels høy varme i 1 minutt. Skru av varmen, og la soppen trekke i laken frem til servering.
- Topping: Skyll vårløken, reddikene og korianderen. Kutt vårløken og reddikene i tynne skiver og grovhakk korianderen.
- Kålpannekake: Pisk sammen 1½ dl hvetemel, 1½ dl melk, eggene og litt salt til en jevn røre i en stor bolle. Strimle kålen tynt, og vend den inn i røren.
- Kålpannekake, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av kålpannekakerøren i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Legg kålpannekaken over på et stekebrett med bakepapir, og hold den varm i ovnen imens du steker resten av røren.
- Del pannekakene i fire og fordel dem på tallerkener. Ha over aiolien, teriyakisausen, den soyamarinerte soppen, vårløken, reddikene, sesamfrøene og korianderen. Håper det smaker!