Teriyakistekt vegetardeig med jasminris, agurk, chilimajones og peanøtter
20-30
Laktosefri
Vegetar

Teriyakistekt vegetardeig med jasminris, agurk, chilimajones og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
gulrot
Gulrot
1 stk
lime
Lime
1 stk

Teriyakistekt vegetardeig

vegetardeig
Vegetardeig (Bygg, Havre)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Til servering

koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 902 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner agurkskivene i limesaft og litt salt for ekstra smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Grønnsaker: Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut den myke kjernen med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt den ene halvdelen i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.    
  3. Teriyakistekt vegetardeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetardeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del vegetardeigen i mindre biter, og stek den i 6–8 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn teriyakisausen og kok opp. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med pepper.     
  4. Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Fyll dype skåler med risen og vegetardeigen. Topp med resten av vårløken, gulroten, agurken og nøttene. Server korianderen, chilimajonesen og limebåtene til retten.