Pasta alla Puttanesca med tunfisk
15-20
Laktosefri

Pasta alla Puttanesca med tunfisk

Denne retten er inspirert av den klassiske italienske pastaretten Puttanesca, som tradisjonelt består av tomater, olivenolje, hvitløk, oliven, kapers og ansjos, og har sitt opphav fra Napoli.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete

Basisvarer

  • pastavann
  • sukker
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Pasta

mezze maniche
Mezze maniche (Hvete)
200 g
Pastavann
1 dl

Tomatsaus

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tunfisk i olivenolje
Tunfisk i olivenolje (Fisk)
1½–2 boks
kapers
Kapers
½ glass
tomat
Tomat
1 stk
moste tomater
Moste tomater
340 ml
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Olivenolje
2 ss

Topping

persille
Persille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 603 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedetfor å vende tunfisken inn i pastaen, kan du toppe pastaen med den til slutt. Resten av kapersene kan også sprøstekes i litt olje på middels høy varme, og brukes som topping.

  1. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen.
  2. Tomatsaus: Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell oljen av tunfisken. Hell av laken, og grovhakk kapersene.
  3. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken, hvitløken og ønsket mengde av chiliflakene i 1–2 minutter til løken blir blank. Ha i kapersene og tomaten, og stek det hele videre i 2 minutter. Ha i de moste tomatene og ½ ts sukker, og kok opp. Vend inn den kokte pastaen og tunfisken, og spe med pastavannet til ønsket konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  4. Topping: Skyll, tørk og finhakk persillen, og strø den over retten ved servering.