Pasta alla Puttanesca med tunfisk
Laktosefri

Pasta alla Puttanesca med tunfisk

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne retten er inspirert av den klassiske italienske pastaretten Puttanesca, som tradisjonelt består av tomater, olivenolje, hvitløk, oliven, kapers og ansjos, og har sitt opphav fra Napoli.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • sukker
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Pastavann
1 dl
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tunfisk i olivenolje
1½–2 boks
(Fisk)
Kapers
½ glass
Tomat
1 stk
Moste tomater
340 ml
Chiliflak
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Olivenolje
2 ss
Persille
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
597 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedetfor å vende tunfisken inn i pastaen, kan du toppe pastaen med den til slutt. Resten av kapersene kan også sprøstekes i litt olje på middels høy varme, og brukes som topping.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen.
Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell oljen av tunfisken. Hell av laken, og grovhakk kapersene.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken, hvitløken og ønsket mengde av chiliflakene i 1–2 minutter til løken blir blank. Ha i kapersene og tomaten, og stek det hele videre i 2 minutter. Ha i de moste tomatene og ½ ts sukker, og kok opp. Vend inn den kokte pastaen og tunfisken, og spe med pastavannet til ønsket konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.
 Skyll, tørk og finhakk persillen, og strø den over retten ved servering. 
God middag!