Tuna fishcakes med frisk agurksalat, søt chilimajones og ris
30-40
Laktosefri

Tuna fishcakes med frisk agurksalat, søt chilimajones og ris

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • olje
  • smør

Tuna fishcakes

rød chili
Rød chili
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
tunfisk i olivenolje
Tunfisk i olivenolje (Fisk)
2 boks
panko
Panko (Hvete)
2 pakke
egg
Egg (Egg)
2 stk
Soyasaus (Soya)
1 ss

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Frisk agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
chili
Chili
½ stk
Sukker
½ ts

Søt chilimajones

søt chilisaus
Søt chilisaus
1 pakke
lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke

Til servering

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 894 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 136 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Tuna fishcakes: Skyll og finhakk hele chilien. Skyll og grovhakk all korianderen. Skrell og finhakk hvitløken og halve rødløken. Hell oljen av tunfisken, og ha den i en bolle sammen med hvitløken, den finhakkede rødløken og halvparten av korianderen og chilien. Mos det sammen med en gaffel. Ha i en halv pakke panko, 1 egg og 1 ss soyasaus, og rør det godt sammen. Form blandingen til små fiskekaker. 
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Frisk agurksalat: Skyll agurken og skjær lange bånd med en grønnsakskreller eller ostehøvel. Kutt resten av rødløken i tynne skiver, og ha de i en skål sammen med 1 ts sukker og saften fra halve limen. Vend inn agurken og resten av korianderen og chilien fra steg 1 rett før servering. Smak til med litt salt.
  4. Tuna fishcakes, fortsettelse: Ha resten av pankoen på en tallerken, og visp resten av eggene sammen i en skål. Vend fiskekakene først i egget, og deretter i pankoen på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. 
  5. Søt chilimajones: Bland den søte chilisausen og majonesen sammen i en skål, og spe med litt vann til ønsket konsistens.
  6. Til servering: Kutt resten av limen i båter, og server til retten.